sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Sitkeät sitruunakeksit

Heti kun jossain lukee sitkeä, tiedän että sen täytyy olla hyvää. Lunni leipoo -blogissa oli ohje sitkeisiin sitruunakekseihin ja kun minulla oli orpo sitruuna pyörinyt hedelmäkorissa jo viikon, tiesin heti, mihin sen käyttäisin. Ja kyllä, myös taikina oli hyvää, erittäin hyvää. Viimeiseen pellilliseen rippasin vielä kardemummaa mukaan, että sain osan kardemumma-sitruunapipareiksi. Nekin taivaallisia. Ja kuten sanoin, myös tärkein, eli se taikina...



Sitkeät sitruunakeksit (24-36 kpl)

7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinsoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
250 g voita
4 dl sokeria
1 muna
(1/2 tl vaniljauutetta)
1 sitruunan kuori
4 rkl sitruunan mehua
+ Pinnalle 1/2 dl sokeria

Sekoita keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola. Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Pese sitruuna kuumalla vedellä huolellisesti ja raasta kuori voi-sokerivaahdon joukkoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja lisää vaniljauute. Sekoita jauhot märkiin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Ota taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia osia ja pyörittele palloiksi, pyöritä vielä lautasella, jossa on sokeria. (Tämän vaiheen jätin pois, en jaksanut pyöritellä pipareita sokerissa.) Laita leivinpaperille ja litistä hieman. Jätä kekseille kohoamisvaraa pari senttiä ja paista n. 8-10 minuutin ajan. Keksien ei välttämättä tarvitse saada kauheasti väriä, silloin ne pysyvät sitkeinä ja kosteina.

Kuvan keksit ovat niitä eniten paistuneita ja ne muuttuivat jo kauttaaltaan rapeiksi, parhaita ja sitkeimpiä olivat selvästi lässähtäneet ja raa'at keksit, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti