Sitkeät sitruunakeksit (24-36 kpl)
7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinsoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
250 g voita
4 dl sokeria
1 muna
(1/2 tl vaniljauutetta)
1 sitruunan kuori
4 rkl sitruunan mehua
+ Pinnalle 1/2 dl sokeria
Sekoita keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola. Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Pese sitruuna kuumalla vedellä huolellisesti ja raasta kuori voi-sokerivaahdon joukkoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja lisää vaniljauute. Sekoita jauhot märkiin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Ota taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia osia ja pyörittele palloiksi, pyöritä vielä lautasella, jossa on sokeria. (Tämän vaiheen jätin pois, en jaksanut pyöritellä pipareita sokerissa.) Laita leivinpaperille ja litistä hieman. Jätä kekseille kohoamisvaraa pari senttiä ja paista n. 8-10 minuutin ajan. Keksien ei välttämättä tarvitse saada kauheasti väriä, silloin ne pysyvät sitkeinä ja kosteina.
Kuvan keksit ovat niitä eniten paistuneita ja ne muuttuivat jo kauttaaltaan rapeiksi, parhaita ja sitkeimpiä olivat selvästi lässähtäneet ja raa'at keksit, nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti