Punaherukka-masariinitorttu
pohja: | |
---|---|
150 g | voita tai margariinia |
4 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
3 rkl | sokeria |
3 rkl | kermaa tai maitoa |
täyte: | |
50 g | voita |
1 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
150 g | mantelimassaa |
2 | kananmunaa |
1 rkl | maissitärkkelysjauhoja |
4 dl | punaherukoita |
1. Sekoita pehmeä rasva ja kuivat
aineet muruseokseksi. Ota siitä
talteen 1 dl pinnalle ripoteltavaksi.
Sekoita loppuseokseen kerma tai
maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
3. Sekoita voi, sokerit ja raastettu mantelimassa. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon maissitärkkelysjauhot.
4. Kaada taikinapohjalle manteliseos. Ripottele päälle puolukat ja muruseos.
5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 35 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperipalalla, jotta piirakka ei tummu liikaa.
2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
3. Sekoita voi, sokerit ja raastettu mantelimassa. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon maissitärkkelysjauhot.
4. Kaada taikinapohjalle manteliseos. Ripottele päälle puolukat ja muruseos.
5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 35 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperipalalla, jotta piirakka ei tummu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti