sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Punaherukka-masariinitorttu

Masariinileivokset on kyllä ihan toisenlaisia, mutta Kotiliedessä on tällaisen puolukka-masariinin ohje. Uskoisin, että tämä oma versioni punaherukka-masariinista on paljon parempi, vaikka joskus voisi olla kiva kokeilla tuota puolukallakin. Tosi hyvää!



Punaherukka-masariinitorttu

pohja:
150 gvoita tai margariinia
4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
3 rklsokeria
3 rklkermaa tai maitoa
täyte:
50 gvoita
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
150 gmantelimassaa
2kananmunaa
1 rklmaissitärkkelysjauhoja
4 dlpunaherukoita

1. Sekoita pehmeä rasva ja kuivat aineet muruseokseksi. Ota siitä talteen 1 dl pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita loppuseokseen kerma tai maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
3. Sekoita voi, sokerit ja raastettu mantelimassa. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon maissitärkkelysjauhot.
4. Kaada taikinapohjalle manteliseos. Ripottele päälle puolukat ja muruseos.
5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 35 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperipalalla, jotta piirakka ei tummu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti