Nimestään huolimatta tällä kertaa en käyttänyt tähän piirakkaan
vadelmia, vaan marjasekoitusta, jossa oli mansikkaa, mustikkaa ja
punaherukkaa. Reseptin olen bongannut Yhteishyvästä ja kyllähän tämä
vaan niin herkkua on, että monta kertaa on jo tullut tehtyä.
Valkosuklaa-vadelmaneliöt
150 g valkosuklaata
75 g margariinia
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl pähkinärouhetta
2 dl pakastevadelmia
Rouhi valkosuklaa. Sulata kattilassa margariini ja nosta kattila
syrjään. Lisää rasvan joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on
täysin sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita
jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa keskenään. Siivilöi munavaahdon
joukkoon jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää pähkinärouhe ja
suklaa-rasvaseos. Kääntele tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperilla
vuoratulle noin 20 x 30 cm kokoiselle uunipellille tai -vuokaan.
Ripottele päälle jäiset vadelmat. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla
noin 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta pinta ei
tummu liikaa. Piirakka saa jäädä sisältä kostean pehmeäksi. Nosta
jäähtymään ja leikkaa neliöiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti