Kahvi on hyvää ja kaikki kahvileivokset vielä parempia. Niin cappuccino-aleksanteritkin. Tämä ohje on Kinuskikissan sivuilta bongattu.
Pohja:
250 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 ½ dl vadelmamarmeladia
Kuorrutus:
1 annospussi cappuccino-pikakahvijauhetta (esim. Pirkka)
2 ½ rkl vettä
3 ½ dl tomusokeria
Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää keltuaiset ja jauhot. Sekoita nopeasti
tasaiseksi. Taikina on tässä vaiheessa murumaista. Painele se tiiviiksi
möykyksi ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat leivinpaperin päällä
n. 20×30 cm kokoisiksi levyiksi. Siirrä toinen uunipellin päälle ja
levitä sille marmeladi. Kumoa toinen taikinalevy päälle ja irrota
leivinpaperi. Paista 200 asteessa n. 30 min (suojaa foliolla, jos pinta
uhkaa tummua liikaa). Jäähdytä.
Tee kuorrute sekoittamalla aineet keskenään. Levitä kuorrute
pohjan päälle.
Anna kovettua. Leikkaa sitten paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti