sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Maapähkinävoikeksit

Kun maapähkinävoimuffineja tehdessäni jäi ylimääräistä maapähkinävoita, niin pyöräytin siitä tällaisia. Näiden taikina oli aivan taivaallista syödä, mutta valmiina piparit olivat vähän laimeita ja aivan liian rapeita. Siis ei pahoja, ei ollenkaan, mutta ei läheskään niin hyviä, kuin taikinasta olisi voinut kuvitella. Minusta pikkuleipien kuuluu olla kosteita, sitkeitä ja pehmeitä, eikä rapeita ja hauraita.

Maapähkinävoiset pikkuleivät

1 dl voita
1 dl maapähkinävoita
2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(suolaa)
(vaniljasokeria)

Voi, maapähkinävoi ja sokeri vaahdotetaan. Muna lisätään vatkaten. Joukkoon lisätään vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Vaniljasokeria voi laittaa mausteeksi. Suolaa kannattaa lisätä, jos sitä ei ole maapähkinävoissa.
Taikinasta otetaan klönttejä pellille ja paistetaan 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti