maanantai 1. heinäkuuta 2013

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Minulla on vielä muutama litra punaherukkaa pakkasessa ja uusi sato on jo tulossa. Nyt apua! Viime viikolla tehtiin tätä. Ensi viikolla tulee joku toinen punaherukkajuttu. Mutta tämä on hyvää. Niin hyvää, että meillä nuorisokin ahnehtii lisää ja lisää ja aina se loppuu liian aikaisin. Siitä huolimatta, etteivät he edes tykkää punaherukoista. Vaan kun tätä ei voi vastustaa.



Vaniljainen punaherukkapiirakka

pohja:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
125 g voisulaa
1 dl vaniljajugurttia
1 muna

täyte:
1 muna
2 dl vaniljajugurttia
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle: 2-3 dl punaherukkaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon voisula, jugurtti ja muna. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.

Levitä taikina voideltuun vuokaan ( n. 24 - 26 cm). Sekoita täytteen aineet ja levitä ne taikinan päälle. Ripottele pinnalle marjat.

Paista piirasta 200 asteen lämmössä n. 30 min.




8 kommenttia:

  1. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla, näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Taas ihana resepti ja vielä lempimarjoistani. Täytyy napata resepti talteen.

    VastaaPoista
  3. Reseptin laatijakin olisi hyvä mainita, eli Kaarina Roininen vuodelta 2001.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistäpä noista resepteistä tietää kuka sen on "laatinut" ekan kerran, oman reseptini olen löytänyt marttojen keskustelupalstalta nimimerkin Suffeli kirjoittamana =). Joku toinenhan on voinut "laatia" samanlaisen tai lähes samanlaisen reseptin myös. Tai entä vivahde-erot, että joku toinen olisi laatinut vastaavan reseptin, mutta käyttääkin eri marjaa tai eri mausteita. Tai eri määrää samaa maustetta =). Kaarina Roininen on kirjoittanut leivontakirjoja ja niissä on varmaan paljon mielenkiintoisia reseptejä, itse en vaan osta kirjoja ja etsin reseptejä vain netistä, joten minun reseptini ovat lähtöisin blogeista, ruokasivuilta ja -lehdistä.

      Poista
  4. Hei, kiitos. Ryhdyin katselemaan netistä punaherukkapiirakan ohjeita, ja tartuin tähän. Kiva tuo jugurtti, jossa vanilja jo mukana. Itselläni kun ei nyt ole kaapissa enkä jaksa kauppaan mennä, laitan tavallista jugurttia lisättynä vaniljasokerilla.

    VastaaPoista