maanantai 15. huhtikuuta 2013

Hapankermakakku

Kun olin lapsi, meillä tehtiin pääasiassa kahta eri kakkua: toinen niistä oli kahvikakku ja toinen hapankermakakku. Näillä oli eroa vain se, että kahvikakkuun tuli hapantuneen kerman sijaan kahvia ja lisämausteeksi kanelia. Hapankermakakku maustettiin ainoastaan kardemummalla. Tässä tuo äitini käyttämä vuosikymmeniä vanha resepti, jolla tulee taatusti herkullista kakkua:


Hapankermakakku
 
3 munaa
4½ dl sokeria
1,5 dl voisulaa
2 dl (hapanta) kermaa
2 tl kardemummaa
4½ dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon voisula, kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 160 asteisessa uunissa 35 – 40 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä ohjetta, muuntelin vain niin että jätin kardemumman pois ja lisäsin sitruunakuori raastetta ja mehua. Ja hyvää tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pitänyt sata kertaa kokeilla myös tuota sitruunankuorta tällaiseen kakkuun, mutta en vaan jostain syystä ole tehnyt sitä. Mutta jos siitä kerran tulee hyvää, niin pakkohan mun on!

      Poista
  2. Hieno ohje tämäkin. tallennan oitis kirjanmerkiksi kun en voi tulostaa..

    VastaaPoista