tiistai 9. huhtikuuta 2013

Suklaa-appelsiinikakku


Hedelmäkorissani muutama nuivettunut appelsiini katseli minua sillä silmällä, että jotain tarttis tehdä. Tein niistä kakun. Toiset vannovat tumman taloussuklaan nimeen ja jostain syystä se yhdistetään kamalan usein appelsiiniin, mutta itse en tosiaan koske tummaan suklaaseen pitkällä tikullakaan. Paitsi tällä kertaa. Sain lahjaksi levyllisen Lidlin tummaa leivontasuklaata ja onneksi käytin sitä tämän kakun kuorrutteeseen vain vähän, sillä onhan se oikeasti pahaa. Kaukaa viisaana yhdistin siihen puolet lempeämmän makuista Milka-maitosuklaata ja se pelasti kakun. Tätä teen varmasti uudestaankin.

Suklaa-appelsiinikakku

230 g voita
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2-3 appelsiinin raastettu kuori
2-3 rkl appelsiinimehua tai hedelmälihaa puristimesta

Kostutusliemi
n. 1 dl appelsiinimehua tai määrä, joka parista appelsiinista jäi jäljelle

Kuorrutus
1 dl kuohukermaa
n. 300 g maitosuklaata

Tee ja kostuta kakkupohja jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii kostua ja maustua hyvin.
Kuumenna uuni 175 asteeseen, voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja appelsiininkuoriraaste sekä hedelmäliha/mehu. Nostele taikina vuokaan ja paista 30 - 40 min tai kunnes pohja on kypsä.
Jäähdytä kakku, kostuta se appelsiinimehulla ja kumoa alustalle.
Kiehauta kerma kattilassa ja nosta kattila pois levyltä. Sekoita joukkoon suklaa ja sekoittele, kunnes se sulaa. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle, anna jähmettyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti