sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Suklaa-kauraruudut

Nämä suklaa-kauraruudut ovat vähän kuin klassiset kauralastut, mutta yhtenä pellillisenä tehtynä  ja kuorrutettuna sekalaisella suklaalla. Mahtavan makeaa ja herkullista! Toimii toki ilman valkosuklaatakin, mutta eri värisillä suklailla pintaan saa kyllä eloa. Ja minusta paras suklaavalinta on yksi levy Fazerin omar-suklaata ja yksi levy Pirkan hasselpähkinä-valkosuklaata. Mutta kaikki jätesuklaat ja joulun tai pääsiäisen ylijäämäkonvehdit toimii nekin.

Suklaa-kauraruudut

200 g voisulaa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
5 rkl siirappia
9 dl kaurahiutaleita
1 muna

Pinnalle:
1 levy maitosuklaata
1 levy valkosuklaata
tai vaikka kaikkia hauskoja jätesuklaakonvehteja tai patukoita. Minulla ei ollut yhtään suklaalevyä, vaan tällä kertaa kuorrutus tuli yhdestä suklaapukista (200 g), paradis-konvehdeista ja valkoisesta tobleronesta.

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 9 min. Nosta kaurapohja pois uunista ja paloittele ja ripottele suklaat pohjan päälle. Paista vielä 2 min. Levitä sulaneet suklaat keksipohjalle rouheasti ja ripottele vaikka vielä suklaamurua pääälle. Jäähdytä kylmäksi ja leikkaa paloiksi. Ihanan makeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti