Nyt on meneillään pakastimen tyhjennysviikot. Kuinka kummassa sieltä
löytyikään puoli litraa raparperihilloa vuodelta 2011! Ja mitäs siitä
muutakaan voi tehdä kuin kääretorttua. Tällaista tällä kertaa:
Raparperikääretorttu
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Väliin:
5 dl raparperihilloa
1 dl kermaa
½ purkkia maitorahkaa
1 rkl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri oikein vaahtoisaksi, lisää kuivat aineet,
kaada uunipannulle voidellun leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa
n. 8 min. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille, peitä pinta
leivinpaperilla ja kostealla keittiöpyyhkeellä, niin se ei halkeile
rullatessa.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
Levitä torttupohjalle hillo ja kermarahka. Jos raparperihillo on kovin
kirpeää, kerma kannattaa makeuttaa sokerilla, mutta minun
raparperihilloni oli älyttömän makeaa, joten laitoin vain vaniljasokeria
kermarahkan sekaan.
Tätä syödessä mietin, miksi en tee kääretorttuja useammin?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti