maanantai 22. huhtikuuta 2013

Torttuun kääräisty raparperi

Nyt on meneillään pakastimen tyhjennysviikot. Kuinka kummassa sieltä löytyikään  puoli litraa raparperihilloa vuodelta 2011! Ja mitäs siitä muutakaan voi tehdä kuin kääretorttua. Tällaista tällä kertaa:


Raparperikääretorttu
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Väliin:
5 dl raparperihilloa
1 dl kermaa
½ purkkia maitorahkaa
1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri oikein vaahtoisaksi, lisää kuivat aineet, kaada uunipannulle voidellun leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 8 min. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille, peitä pinta leivinpaperilla ja kostealla keittiöpyyhkeellä, niin se ei halkeile rullatessa.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Levitä torttupohjalle hillo ja kermarahka. Jos raparperihillo on kovin kirpeää, kerma kannattaa makeuttaa sokerilla, mutta minun raparperihilloni oli älyttömän makeaa, joten laitoin vain vaniljasokeria kermarahkan sekaan.

Tätä syödessä mietin, miksi en tee kääretorttuja useammin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti