keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Mansikkavalkosuklaiset viipaleleivät



Valkosuklaaviipaleleipien ohje on Valion sivuilta. Nämä tuottivat sikäli pettymyksen, että kuvittelin piparitaikinan maukkaammaksi ja sitkeämmäksi, vähän sellaiseksi, kuin kolakakkujen taikina, mutta tämä oli kuivempi, jauhoisempi ja murean haurasta. Valkosuklaa piparien päällä olisi voinut pelastaa tilanteen, mutta en osannut laittaa sitä tarpeeksi. Kuvassa oleva määrä ei tuonut pipariin vielä mitään makua, vaikka käytinkin Lidlin mansikka-crisp -valkosuklaata, joka on aivan taivaallista.

Valkosuklaaviipaleleivät

350 g rasvaa
2 dl sokeria
1 muna
100 g mantelijauhetta
2 tl vaniljasokeria
6 dl (400 g) vehnäjauhoja
Koristeluun:
200 g valkosuklaata

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Lisää loput ainekst ja sekoita tasaiseksi. Leivo taikinasta hieman sormea paksumpia tankoja jauhotetulla pöydällä ja nosta tangot leivinpaperin päälle pellille. Litistä vähän. Paista 175 asteessa n. 11 min. Leikkaa vähän jäähtyneinä viipaleiksi. Koristele sulatetulla valkosuklaalla tai läiskimällä suklaapaloja lämpiemien piprujen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti