keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kolakakut - nuo maailman parhaat pikkuleivät

Ehkä maailman parhaat pikkuleivät ja tätä taikinaa söisi vaikka kuinka paljon! Mutta se, mikä tekee näistä pikkuleivistä maailman parhaat, on tosiseikka, että tällä kertaa myös kypsä tuotos, eli valmiit piparit ovat herkullisia! Yleensähän se taikina on niin paljon parempaa...

Kolakakut

200 g sulatettua tai pehmeää voita
2½ dl sokeria
1½ rkl siirappia
5½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria

Aineet sekoitetaan nopeasti keskenään. Taikina leivotaan peukalon paksuisiksi tangoiksi, tangot nostellaan leivinpellille ja litistellään ihan pikkuisen matalammiksi. Yhdelle pellille kannattaa laittaa vain n. 4 tankoa, koska ne leviävät uunissa. Paistetaan 175 asteessa n. 10 min. Meillä tykätään vähän paistetuista kolakakuista, jotka ovat sisältä hyvin kosteita ja saa olla  vähän taikinaisiakin, joten nämä otetaan uunista pois heti, kun päädyt alkavat saada vähän vaaleanruskeaa väriä. Paloitellaan vinoneliöiksi lämpiminä, ennen kuin jähmettyvät koviksi.



3 kommenttia: