torstai 7. helmikuuta 2013

Pirullisen hyvä porkkanakakku

Tämä on ihan maailman parasta!

 
 Porkkanakakku

Taikina:
4 kananmunaa
250 g sokeria
2 dl rypsiöljyä
300 g vehnäjauhoja
vajaa teelusikallinen suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1-2 tl kanelijauhetta
ripsaus muskottipähkinää
400 g porkkanaraastetta
50 g pähkinä- tai mantelirouhetta

Kuorrute:
180 g huoneenlämpöistä voita
250 g tomusokeria
200 g maustamatonta (tai appelsiini-, sitruuna-) tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
päälle pähkinärouhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää porkkanaraaste ja pähkinärouhe. Sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun  26 - 28 cm vuokaan. Paista 175 asteessa n. 30-45 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä, mutta liian kuivaksi ei saa paistaa! Porkkanakakun pitää olla kostea ja mehukas.

Jäähdytä kakku. Valmista kuorrute: vatkaa voi ja tomusokeri keskenään, lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri. Kuorrutetta voi muokata tomusokeria lisäämällä.  Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele pähkinärouheella. Jestas, mitä herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti