Joskus muinoin, eli noin 20 vuotta sitten ainakin, oli
Ohrakas-jauhopaketissa suklaakääretortun ohje. On siellä sellainen
vieläkin, mutta kun se ei ole aito ja alkuperäinen. Tämä on:
Suklaa-rahkakääretorttu
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl ohrakas-jauhoja
2 rkl kaakaojauhoa
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl kermavaahtoa
1 tlk rahkaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat
ainekset. Levitä uunipannulle (voidellulle) leivinpaperille ja paista
225 asteessa n. 6 minuuttia. Anna jäähtyä
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokerit. Levitä pohjalle ja rullaa. Anna seistä kylmässä ennen leikkaamista.
Kuvan
kääretorttuun laitoin vielä kirsikkahilloa kermarahkan lisäksi, mutta
se ei kuulu aitoon ohrakas-kääretortun reseptiin ja parempi tämä onkin
ilman mitään hilloja. Minun vain oli päästävä eroon kirsikkahillon
jämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti