keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Karviaishillopiirakka

Koska en jaksa tehdä joka päivä punaherukkajuttuja, niin teen välillä karviais-punaherukkajuttuja. Ja ei, vieläkään ei ole viime vuoden punaherukat loppu, päinvastoin; mitä lähemmä pakastimen pohjaa pääsen, sitä enemmin sieltä paljastuu herukkarasioita. Karviashillopiirakan reseptin löysin täältä.


Karviaishillopiirakka 

7 dl perattuja karviaisia (laitoin osan punaherukkaa)
4 dl sokeria
75 g voita
1 muna
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
2 rkl perunajauhoja
2 dl vettä

Kuumenna desi vettä kattilassa kiehumispisteeseen ja lisää karviaiset.
Lisää 2 dl sokeria ja sekoita.
Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Sekota perunajauhot desiin kylmää vettä ja sekoita liuos karviaishilloon.
Kiehauta niin että hillo sakenee ja ota pois levyltä jäähtymään.

Pehmitä voi mikrossa, lisää 2 dl sokeria ja vaahdota vatkaamalla.
Lisää joukkoon muna ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Lisää puolet maidosta ja vehnäjauhoista. Vatkaa tasaiseksi.
Sekoita leivinjauhe loppuihin vehnäjauhoihin ja lisää ne, sekä loppu maito taikinaan.
Sekoita varovasti tasaiseksi.
Voitele vuoka ja levitä taikina vuokaan.

Kaada varovasti karviaishillo taikinan päälle.
Laita koko komeus 200 asteiseen uuniin ja paista 30 minuuttia.

Ota valmis piiras uunista, anna jäähtyä ja tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Hillon kuuluu mennä piiraan läpi jolloin piiraaseen tulee kaunis marmorointi ja mehukas rakenne.

Tuli joo aika mehukas rakenne, hillo oli nami-nami ihanaa, joskin vähän liian makeaa. Jos tekisin tätä toistamiseen, niin voisi melkein puolet vähentää sokeria. 

2 kommenttia:

  1. Sulta tulee näitä ihania reseptejä niin taajaan, että meiltä loppuu kohta tulostimesta muste :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, tuttu tunne, mutta onneksi minulla ei ole tulostinta kotona ja tulostelen kaikki ihanat netin reseptit töissä =).

      Poista