keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Punaherukka-tuorejuustopiirakka

Tähän piirakkaan saa jopa 5 dl punaherukoita uppoamaan ja on muuten herrrrkullinen piirakka!


Punaherukka-tuorejuustopiirakka

pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 1 dl maitoa

täyte:
5 dl punaherukoita
2 valkuaista
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Vatkaa ensin täytteen valkuaiset ja sokeri kovaksi marenkivaahdoksi.
Valmista pohja: vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja maito. Levitä taikina voideltuun irtoreunavuokaan.
Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauho tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti ja kevyesti nostellen. Älä sekoita tasaiseksi, vaan anna jäädä "sattumiksi". Levitä seos pohjataikinan päälle ja paista 175 asteessa n. 35 - 40min.
Irrota rengasvuoka vasta kun piirakka on vähän jäähtynyt.

3 kommenttia:

  1. tätäkin täytyy kokeilla, mullakin punaisia viinimarjoja vielä pakkasesta löytyy....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo vain! Eikä nämä punaherukkareseptit lopu vieläkään (valitettavasti?) - ja uudet marjat on jo ihan punaisinaan pensaassa!

      Poista
  2. Google kuljetti tänne, ja ajattelin jättää terveisiä että hyvää oli :) Tuorejuustoa ei ollut kaapissa joten korvasin sen rahkalla, ja hyvää tuli :P

    VastaaPoista