maanantai 15. heinäkuuta 2013

Punaherukkapaistos

Punaherukkapaistoksesta tuli parempaa, kuin uskalsin kuvitellakaan. Taas yksi sellainen punaherukkaleivonnainen, josta tykkäsivät nekin, joiden mielestä punaherukka on liian kirpeää ja väkevää. Tätä kannattaa tehdä ja syödä sitten vaniljakastikkeen kanssa.



Punaherukkapaistos

Taikina:
1½ dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
100 g voita

Marjaseos:
5 dl punaherukkaa
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Mittaa kuivat aineet kulhoon, lisää rasva ja sekoita, kunnes taikina on murumaista. Voitele piirakkavuoka. Sekoita keskenään marjaseos ja kaada se vuokaan. Ripottele muruseos päälle. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti