torstai 15. elokuuta 2013

Syntisen ihanat vanhanajan kauralastut

Kaikki on joskus tehneet näitä, koska mikään ei voi olla yhtä helppoa. Ja voi miten hyvää niin pienellä vaivalla! Olin jotenkin ihan unohtanut nämä moneksi vuodeksi. Kyllä kunnon kauralastu aina koreat muffinit voittaa. Minusta parhaita lastuja ovat oikein vaaleat ja sitkeän pehmeät... ne rapsakoimmat jätän muiden syötäviksi.

Kauralastut

2½ dl voisulaa
6½ dl kaurahiutaleita
3 dl sokeria
1 muna

Ainekset sekoitetaan keskenään mössöksi ja sitten nostellaan lusikan avulla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Annoksesta tulee 4-5pellillistä, kun nokareiden väliin täytyy jättää tarpeeksi leviämisen varaa. Paistetaan 175 asteessa 7-8 minuuttia. Annetaan jäähtyä ja jähmettyä pellillä hieman aikaa, jonka jälkeen lastut saa turvallisesti nostettua lastan avulla pois.

4 kommenttia:

  1. Kyllä, unohduksissa, mutta nyt heti laittamaan taikinaa, koska kaikki löytyy kaapista :)

    VastaaPoista
  2. Oih, nämä on niin herkkuja, ja juurikin ne vaaleat ja pehmeän taipuisat! Nam...

    VastaaPoista