perjantai 24. tammikuuta 2014

Fazerina-juustokakku

Olikohan meillä vähän liikaa joulusuklaita, kun kokonainen rasiallinen Fazerinaa jäi yli? Eihän suklaata oikeasti voi jäädä yli, eihän. Netissä on useitakin Fazerina-juustokakun ohjeita, mutta niissä on usein käytetty suklaakeksi -pohjaa. Minusta boksillisessa Fazerinaa on jo niin paljon suklaata, että teen mieluummin tuon pohjan tavallisesta Diggestivestä, kas näin:

Törkeän hyvää...

Fazerina-juustokakku

Pohja:
½ - 1 paketti Diggestive-keksejä
75 - 100 g voisulaa
Täyte:
1prk appelsiinituorejuustoa (Pirkka/Viola)
200g Fazerina-suklaata (ehkä jopa 300 g)
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2,5 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
2rkl appelsiinimehua/mandariini/sitruuna-
Päälle:
Fazerina-murusia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita voisulaan. Painele seos vuokaan.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita sokerit tuorejuustoon ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata Fazerina varoen mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä ja sekoita se tuorejuuston kanssa sileäksi seokseksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuaan appelsiinimehutilkkaan. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada se sitten ohuena norona hyvin sekoittaen suklaa-tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon vatkattu Flora Vispi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele kakku.

Tämä Fazerina-kakku oli niin hyvää, että jopa muutama ei-suklaaihminen kehui sitä erikoisesti. Jos vain Fazerinoja joskus jää yli, niin tämä on ehdottomasti leivontalistalla. Seuraavalla kerralla kokeilen käyttää vai 3 liivatetta, tuolla neljällä tuli tosi jämäkkää. Tai sitten minulla saattoi olla hieman enemmin Fazerinaa (onhan boksissa kai 350 grammaa enkä nyt ihan hirveästi syönyt niitä tekovaiheessa?). Runsas suklaa saattoi sekin kovettaa täytettä jäähtyessään.

6 kommenttia:

  1. Menisiköhän tähän joku muukin suklaa, meillä on Budapest-suma :D Sulla on kyllä aina mahtavat ohjeet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Budapestistä saattaisi... ehkä... tulla jotain syömäkelpoista. En tosin tiedä, siinä taitaa olla markkinoiden vastenmielisin suklaa. Mutta ihanaa, kun on paljon erilaisia suklaita ja niistä voi kokeilla kaikkea hauskaa =)

      Poista
  2. Nami, herkullinen blogi löytyi täältä.
    Ja alkajaisiksi lemppari kakkuni.
    Ohje talteen, vaikka pääsiäiseksi sitten jotain tälläistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =). Päivittämisen kanssa vaan on aina vähän niin ja näin. Välillä päivittelen tänne leivonnaisten puolelle ja välillä varsinaiseen blogiin. Olen sellainen tuulihattu, että olen ihan sekaisin usean blogin loukussa.

      Poista
  3. Ja niin herkulliselta näyttää, nam..

    VastaaPoista