tiistai 11. lokakuuta 2016

Twix-piirakka

Omnomnom. Twix-piirakkaa! No nyt oli makeaa ja hyvää. Toden totta; pystyin syömään kahvipöydässä vain kaksi palaa peräkkäin. Eli aivan taivaallinen herkku.
Ohje on Kinuskikissalta ja taisinpa noudatella ihan tarkkaan tätä hänen ohjettaan, joskin pinnalle tuli sulatettua pikkuisen enemmin suklaata. Muuten ylimääräinen suklaa olisi jäänyt kaappiin pyörimään (niin varmaan?).

Pohja:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja

Toffeetäyte:

100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia (tavallinen vaniljasokeri/vanilliinisokeri käy ihan hyvin)
hyppysellinen suolaa (ei tarvita, jos käyttää normaalisuolaista voita)

Kuorrute:
120 g maitosuklaata, käytin Maraboun maitosuklaata

Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuainen ja jauhot. Painele taikina esim. leivinpaperilla vuorattuun, reunoilta voideltuun irtopohjavuokaan ja painele taikinalle myös vähän reunoja ylöspäin pitkin vuokaa. En tarvinnut pohjalle painoa paistamisen aikana reunojen pitämiseksi ylhäällä, vaikka joskus taikinan reunat tahtoo kadota paistovaiheessa.  Paista 200 asteessa n. 12 min. Pohja saa jäädä vaaleaksi.

Tee toffee: mittaa kaikki aineet teflon-kattilaan ja keittele sekoittaen n. 15 min (toffeen lämpötila 116 astetta, jos käytössä mittari. Halutessasi testaa vesilasitemppua: laita nokare toffeeta kylmään veteen, anna jäähtyä ja kaada vesi pois. Jos toffee tuntuu sopivan notkealta ja kiinteältä, se on valmista. Toffeen pitäisi olla jäähtyneenä leikattavaa ja sopivan sitkeää, ei liian kovaa. Kaada toffee pohjan päälle. Nosta kylmään n. tunniksi.

Sulata suklaa esim. mikrossa. Kaada se sitten toffeetäytteen päälle, levitä tasaiseksi ja nostele kuvioi lusikalla.

Jäähdytä kylmäksi, irrota irtopohjavuoka. Mielestäni Twix-piirakka on parasta huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti