torstai 10. tammikuuta 2013

Grasshopper pie, heinäsirkkapiirakka

Grasshopper pie eli heinäsirkkapiirakka on brittikokki Nigella Lawsonin luomuksia, en tiedä onko piirakalla oikeasti vielä pidempi historia, olin nyt laiska etsimään tämän reseptin lähteitä. Ilmeisesti piirakan vihreä väri ja pinnalle ripoteltu keksimuru antavat tälle piirakalle rapsakan heinäsirkkamaisen olemuksen. Yllätyin iloisesti lopputuloksesta, en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt mitään tällaista kuorrutetta. Tämä on ehdottomasti yksi parhaita keksipohjapiiraita, joita tiedän.


Grasshopper pie

Pohja:
1 rulla Dominokeksejä
50 g voita
200 g Marabou minttukrokanttisuklaata

Päällinen:
n. 150 g vaahtokarkkeja
2 dl maitoa
200 g valkosuklaata
(piparminttuesanssia jokunen ripaus)
2 dl kuohukermaa
vihreää väriainetta

Murskaa dominot, hienonna suklaa ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin odottamaan.
Kaada maito kattilaan ja lisää sinne vaahtokarkit. Sulattele ja sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes vaahtokarkit on sulaneet ja kattilassa on vaahtoisa kastike. Laita lopuksi vielä valkosuklaa sekaan ja sekoita kunnes sekin on sulanut. Ripottele muutamia tippoja piparminttuesanssia sekaan. Jäähdytä mössö.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahtokarkki-valkosuklaamössö sen sekaan. Lisää halutessasi vihreää väriainetta, kunnes täyte on sopivan vihreä. Kaada täyte keksipohjan päälle ja jäähdytä kakkua jääkaapissa useita tunteja tai mielellään seuraavaan päivään. Koristele pinta ennen tarjoamista yhdellä murskatulla dominokeksillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti