keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Minttuinen kinuskikakku

Minttuisen kinuskikakun resepti sai kolmannen sijan Pirkan 25v-juhlakilpailuissa tässä jokunen vuosi sitten. Kun laitoin tämän kuvan vanhaan blogiini näytille, niin joku kommentoi, että onpas ruman näköinen kakku =). No, nyt täytyy kuitenkin sanoa, että kauneus on selvästi katsojan silmässä, sillä minusta tämän kakun ulkonäkö on aika viehättävä! Siis siitä huolimatta, että suosin erikoisesti niitä rumia leivonnaisia.


Minttuinen kinuskikakku (gluteeniton)

Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
150 g mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 liivatelehteä
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
3/4 dl sokeria
½ dl maitoa
½ pussia (á 200 g) Pirkka-minttusuklaapalleroita

Kuorrutus:
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita

Pinnalle:
1 pussi (125 g) paahdettuja ja suolattuja cashew-pähkinöitä
½ pussia Pirkka-minttusuklaapalleroita

Voitele ja jahota irtopohjavuoka mantelijauheella (halkaisija 24 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita manteli- ja leivinjauhe keskenään ja lisää sitten seos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 25 min.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri.

Kuumenna maito ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Kaada maitoseos ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan sekoittaen.

Puolita tai rouhi minttusuklaapallerot karkeaksi. Sekoita ne täytteeseen. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Sekoita kerma ja sokeri kattilasssa. Keitä 15-20 min, kunnes kinuski sakenee. Lisää voinokare. Anna kinuskin hieman jäähtyä ja kaada s sitten kakun päälle. Irrota kakku vuoasta ja koristele cashew-pähkinöillä ja minttusuklaapalloilla.

Tätä kakkua kannattaa kokeilla, meillä siihen ihastui koko perhe niin kovin, että tätä on pitänyt tehdä jo useamminkin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti