sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Aivan ihania aleksantereita!

 Tällä ohjeella tulee ihania aleksanterinleivoksia, eikä ollenkaan sellaisia kuivia. Niksi on siinä, että täytettä pitää olla paljon ja mantelitahnaa ei saa unohtaa (joihinkin aleksanteri-ohjeisiin sitä ei tule lainkaan??) ja leivoksen taikinalevyt nostetaan päällekkäin jo raakana ja paistetaan vasta sitten. Näin pohjasta ei tule ohutta ja kuivaa.


Aleksanterinleivokset
 
Pohja:
500 g voita
2½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 keltuaista
10 dl vehnäjauhoja
 Täyte:
2 valkuaista
2 rkl sokeria
150 g mantelijauhoa
2 purkkia Saarioisen marmeladia, vadelma + omena, á 230 g

Päälle:
300 – 350 g tomusokeria (osa vaikka mansikkatomua)
sitruunamehua

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää keltuaiset ja jauhot. Sekoita tasaiseksi vaivaamatta. Anna taikinan rauhoittua hetki jääkaapissa.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohueksi levyksi (noin 30 x 35 cm). Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.
Nosta toinen taikinalevy pellille. Levitä levyn päälle ensin paistonkestävä marmeladi ja sitten mantelitahna. Kumoa toinen kaulittu taikinalevy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Sekoita kuorrutus ja levitä se tasaiseksi kerroksesi jäähtyneen levyn päälle. Koristele halutessasi. Anna kuorruteen kovettua. Leikkaa levy paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti