maanantai 4. maaliskuuta 2013

Valkosuklaa-vadelmaneliöt

Nimestään huolimatta tällä kertaa en käyttänyt tähän piirakkaan vadelmia, vaan marjasekoitusta, jossa oli mansikkaa, mustikkaa ja punaherukkaa. Reseptin olen bongannut Yhteishyvästä ja kyllähän tämä vaan niin herkkua on, että monta kertaa on jo tullut tehtyä.


Valkosuklaa-vadelmaneliöt

150 g valkosuklaata
75 g margariinia
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl pähkinärouhetta
2 dl pakastevadelmia

Rouhi valkosuklaa. Sulata kattilassa margariini ja nosta kattila syrjään. Lisää rasvan joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa keskenään. Siivilöi munavaahdon joukkoon jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää pähkinärouhe ja suklaa-rasvaseos. Kääntele tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle noin 20 x 30 cm kokoiselle uunipellille tai -vuokaan. Ripottele päälle jäiset vadelmat. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Piirakka saa jäädä sisältä kostean pehmeäksi. Nosta jäähtymään ja leikkaa neliöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti