tiistai 4. kesäkuuta 2013

Brita-kakku

Brita-kakku on pomminvarma herkku. Mutta kumpi on parempaa, mansikka-brita vai omena-brita? Meillä juhlittiin kesäkuun ensimmäisenä yhtä ammattiin valmistunutta, yhtä ala-asteen päättänyttä ja yhtä syntymäpäivää viettävää koiraa. Nam!

Omena-brita
Omenainen Brita-kakku

150 g voita
1½ dl sokeria
3 keltuaista
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

päälle:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
25 g mantelilastuja

täyte:
½ litraa omenahilloketta
3 dl kermaa
1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja maito. Levitä seos ohuelti pellille leivinpaperin päälle (varmuuden vuoksi voitelen paperin vielä öljyllä/voilla).
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri koko ajan vatkaten. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
Paista kakkua 150 asteessa 20 - 30 min, kunnes marenki on päältä rapeaa ja pohjataikina kypsää.
Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja makeuta se vaniljasokerilla.
Leikkaa kakkupohja puoliksi. Levitä kermavaahto toiselle puoliskolle ja lusikoi sen päälle omenahillo. Nosta toinen kakkulevy päälle lastojen avulla tai varovasti ujuttamalla kämmenet kakkulevyn alle.


Mansikka-brita
Mansikka-britan väliin tulee kermavaahtoa ja mansikoita. Olenpa joskus syönyt mansikkahillollakin täytettyä britaa, vaan se on jo aika makeaa!


Juhlapöydässä tarjottiin myös mukavan raaka chocolate chip cookie, jonka ohje löytyy täältä.

6 kommenttia:

  1. Britat sai jo herkkuhampaan kolottamaan, mutta sitten menin kurkistamaan jättiläiskeksiä. Se kolotus yltyi säryksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jättiläiskeksi on törkeetä herkkuu. Ei voi ymmärtää miten noin tavallisista aineksista saa jotain sellaista...

      Poista
  2. Oivoi, miten ihania herkkuja, no syön silmillä niin ei tartte muuten ahmiakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turvallista ahmimista, kun vaan silmillään malttaa sitä tehdä.

      Poista
  3. Oletko testannut raparperi-britaa? On mun herkkua. Mutta mun täytyy testata omppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ikinä testannut raparperi-britaa! Mulla on ongelmallinen suhde raparperiin, kun en tahdo saada sitä kasvamaan eikä oma raparperi tuota tarpeeksi vartta edes piirakkaan =(.

      Poista