tiistai 18. kesäkuuta 2013

Omena-mascarponepiirakka

Tämä oli ihan ensimmäinen kokeiluni mascarponesta, enkä vielä ainakaan löytänyt sitä jujua, mikä tuossa kermaisessa juustovalmisteessa oikeastaan on. Uskon, että piirakka olisi maistunut täsmälleen samalle, vaikka täytteeseen olisi käytetty pelkkää vaniljakastiketta. Tai rahkan ja kastikkeen seosta. Hyvää, mutta vähän pliisua. Jokin happamampi tai kirpeämpi sopisi varmaan mascarponen kanssa paremmin. Ehkä raparperi.



Omena-mascarponepiirakka

Pohja:
150 g voita
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
1 ½ dl maitoa
1 ps vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
250 g mascarponejuustoa
400 g omenoita
1 ½ rkl siirappia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
Sekoita vaniljakastikejauho maitoon ja anna seistä hetken jääkaapissa. Lisää sinne sitten mascarponejuusto ja sekoita. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Täyte on aika tanakkaa tavaraa.
Paloittele tai siivuttele omput ja lado ne pohjalle. Kaada päälle siirappia.

Ohje käskee paistamaan 200 asteessa 45 min, mutta minä paistoin vain 30 min ja ihan kypsää tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti