perjantai 23. toukokuuta 2014

Kaurareikäleipä

On muuten hyviä leipiä, nämä:



Kaurareikäleipä 6 kpl

7 dl lämmintä vettä
6 dl kaurahiutaleita
1 dl kauralesettä
40 g hiivaa + ½ dl lämmintä vettä
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
½ dl ruokaöljyä

Laita vesi taikinakulhoon, anna kaurahiutaleiden ja -leseiden turvota siinä n. 15 min. Liota hiivaa puoleen desilitraan lämmintä vettä, lisää se sitten taikinaan. Lisää hunaja ja suola. Alusta vehnäjauhot taikinaan ja loppuvaiheessa öljy.
Kohota vähintään tunti.
Leivo leipäsiä, litistä ja leikkaa reikä lasilla. Kohota taas puolisen tuntia.
Pistele haarukalla reikiä ja paista 225 asteessa n. 20 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti