lauantai 29. maaliskuuta 2014

Minttusuklaakakku

Tämä minttusuklaakakku on Kinuskikissalta. Muokkasin vähän; vähensin kaakaojauheen määrää, vaihdoin maidon kermaksi ja lisäsin taikinaan ripauksen piparminttuesanssia, eli tein näin:


Minttusuklaakakku

225 g voita tai margariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3  rkl kaakaojauhetta
2 dl kermaa
1 ½ ps (à 140 g) Mini-Pätkiksiä
tujaus piparminttuöljyä

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma. Rouhi suklaat murusiksi ja sekoita ne taikinaan. 2 litran kakkuvuoka oli aika sopiva. Uunissa 175 asteessa 45 min, jonka jälkeen kakku oli kostea ja juuri ja juuri kypsä, eli sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti