perjantai 19. lokakuuta 2012

Toscapiirakka

Toscapiirakoissa tuppaa olemaan yksi paha vika: ne ovat melkein aina liian kuivia. Yleensä reseptejä pitää tuunata siihen suuntaan, että kuorrutteen määrän voisi jopa tuplata. Tästä tulee ainakin tosi maukas piirakka ja kun sen tekee suurelle uunipellille, ei pohjastakaan tule kuivakkaan paksua.


Toscapiirakka

Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
100 g voisulaa
2 dl kuohukermaa
3 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
250 g voita
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2-3 pussia mantelirouhetta tai -lastuja
4 rkl maitoa

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita sitten joukkoon kerma ja jäähtynyt voisula. Kääntele tasaiseksi pohjia myöten ja kaada taikina sitten uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Valmista sillä aikaa kuorrutus: sulata voi kattilassa, lisää muut kuorrutteen ainekset ja anna kiehahtaa. Nosta piirakkapohja pois uunista ja levitä kuorrutus päälle. Laita vielä uuniin n. 10 minuutiksi, jolloin pinta saa vähän väriä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti