keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Valkosuklaafudge


Fudge on maailman parasta namia. Ja tämä itse tehty fudge on melkein yhtä hyvää, kuin Sweet Originals-valmistajan vaniljafudge. Perheenjäsenten mielestä tämä on parempaa, mutta minusta mikään ei voita Sweet originalsin fudgea. Sitä ei vaan valitettavasti enää saa mistään ja irtokarkkihyllyn fudge taas on aina pilalle kuivunutta. Siksi aika ajoin pitää itse keittää omat toffeet.

Valkosuklaafudge
4 dl sokeria
1 dl siirappia
5 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
75 g voita

Mittaa sokeri, siirappi ja kerma kattilaan. Anna kiehua tasaisesti poreillen n. 30 min. Testaa jähmettyykö pisara kylmässä vedessä mukavan toffeiseksi.
Siirrä kattila pois liedeltä, anna jäähtyä hetki ja lisää kinuskin joukkoon pilkottu suklaa ja voi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan n. 25 x 20 cm. Jäähdytä. Paloittele kylmänä.
Fudgeen saa mukavan kahvin maun lisäämällä lopuksi seokseen 2 rkl erittäin voimakasta kahvijuomaa. Suklaata voi laittaa enemmin tai vähemmin. Tai sekaan voi lopuksi ripotella manteleita, pähkinöitä, kuivattuja marjoja... kaikkea kannattaa kokeilla! Tämä on sellainen herkku, että mitkään sanat ei riitä kertomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti