sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Maapähkinävoimuffinit

Määpähkinävoimuffinit

Taikina:
150 g maitosuklaata
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl ruokosokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
1 ½ dl suolattuja maapähkinöitä
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl maapähkinävoilevitettä

Voi ja sokru vaahdotetaan, suklaa rouhitaan. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään voi-sokerivaahtoon. Sitten maito, suklaa ja pähkylät sekaan. Paistetaan 225 asteessa n. 15 min (12 min).
Kuorrutetta varten kerma vaahdoteaan ja maapähkinävoi lisätään sekaan. Oma maapähkinävoini oli ihan kivitavaraa, no lähes... ja sen takia kermasta tuli tautisen kovaa, kuten kuvasta näkyy. Pinnalla on kinuskikastiketta vähän makeutta tuomaan, on nimittäin aika epä-makeaa tavaraa tuo maapähkinävoi. Kuorrute levitetään jäähtyneiden muffinien päälle.

Nämä olivat minusta ehkä vähiten hyviä mufeja, joita olen tehnyt, mutta ei pahoja nämäkään. En ole tottunut tuohon maapähkinävoin makuun, vaikka tykkään pähkinöistä. Perhe tykkäsi muffineista kovin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti