sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Valkosuklaiset maapähkinävoikeksit

Joskus aina sorrun ostamaan maapähkinävoita, vaikka olen moneen kertaan todennut, ettei se tuote ole ollenkaan minua varten. Tällä kertaa nuoriso oli epätoivoisesti saanut puoli purkkia tuota epämääräistä mönjää menemään paahtoleivän ja ties minkä päällä. Lopuista leivoin keksejä. Nämä olivatkin parempia, kuin uskalsin kuvitella. Olen joskus aiemmin tehnyt maapähkinävoikeksejä, joista ei tullut yhtä hyviä.


Valkosuklaiset maapähkinävoikeksit

3 dl vehnäjauhoja
3/4 tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
115 g voita
2½ dl maapähkinävoita
1,8 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 muna
1 rkl maitoa
3 tl vaniljaosokeria
200 g valkosuklaata (minulla oli vain 60 g)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna ja maito ja sitten kuivat aineet. Lopuksi valkosuklaarouhe. Ota taikinasta klönttejä pellille, n. 12 kpl per pelti. Paista n. 10 minuuttia. Keksit saavat olla pehmeitä uunista otettaessa. Tästä määrästä tuli minulla n. 32 suurehkoa keksiä.


4 kommenttia:

  1. Herkullisia varmasti.
    Kaunis on tuo bannerikuvasi.

    VastaaPoista
  2. Mun juttu maapähkinävoi on ja vedän sitä vaikka paljaaltaan lusikalla joten näiden keksien on pakko olla taivaallisen suussasulavia. Kiitos taas tosi hyvästä reseptistä :)

    VastaaPoista